ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΙΜΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΑΣ


Το να γνωρίζεις πόσο καλός μπορεί να είναι ο εξoπλισμός σου ειναι αρκετά καλό αλλα το να γνωρίζεις πως να τον ρυθμίζεις ειναι ανεκτίμητο. Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε κάποια βασικά στοιχεία για το πως να ρυθμίσετε το σκάφος σας ωστε να πετύχετε την μέγιστη απόδοση του.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κέντρο TWS Tenerife Windsurfing Solution που συντέλεσε στην δημιουργία του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κέντρο TWS το οποιο  αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη οσον αφορά την ιστιοσανίδα αλλα και με τον πληρέστερο στόλο,  μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  www.tws-windsurf.com

Δέστρες

Οι δέστρες είναι κάτι το πολύ προσωπικό. Ψηλά άτομα μπορεί να θέλουν πιο ανοικτή στάση στα πόδια τους ενώ κοντύτερα μπορεί να θέλουν πιο μικρή στάση στα πόδια τους (άνοιγμα).
Σε περίπτωση που η σανίδα σας πετάει πολύ ανεξαρτήτως πως την έχετε ρυθμίσει  είναι καλό να τοποθετήσετε τις δέστρες σας περισσότερο μπροστά .
Σε περίπτωση που η σανίδα είναι αρκετά κολλημένη στο νερό , (ανεξαρτήτως των ρυθμίσεων που έχετε κάνει σε αυτήν  και στο πανί) τοποθετείστε τις δέστρες προς τα πίσω .
Τη δεύτερη φορά που χρησιμοποιείτε τα ούπα για μια δέστρα είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την ίδια βίδα.
Καθώς τοποθετείτε την βίδα πάνω από την τρύπα και βιδώνετε θα ακουστεί ένας ήχος. Αυτό σημαίνει ότι η βίδα έχει μπει στο ούπα και έχει βρει τον οδηγό της , γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να βιδώσετε κανονικά την βίδα.
Βεβαιωθείτε ότι το πόδι σας είναι σωστά τοποθετημένο στην δέστρα.
Εάν το πόδι σας είναι πολύ μέσα στην δέστρα θα είστε πολύ μέσα στο σκάφος.
Εάν το πόδι σας δεν είναι αρκετά μέσα στην δέστρα το πόδι σας θα είναι πολύ εκτεθειμένο στην άκρη του σκάφους που σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να ελέγξετε την σανίδα και ότι το πόδι σας ενδέχεται να ακουμπάει συχνά στο νερό.

ΦΙΝΑΚΙ

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε εάν το φινάκι σας είναι σωστά τοποθετημένο στο κουτί του σανιδιού (FIN BOX).
Όταν τοποθετείτε το φινάκι είναι σημαντικό να βιδώνετε τις βίδες μια μια. Πρώτα τοποθετούμε την μια βίδα την οποία δεν την σφίγγουμε τελείως ,και μετά το ίδιο με την δεύτερη .
Ελέγχουμε ότι το φινάκι είναι εντάξει ως προς το επίπεδο της σανίδας (από την κάτω μεριά). Στην περίπτωση που το φινάκι δεν είναι σωστά στην θέση του χτυπήστε την άκρη του (όχι με όλη σας την δύναμη ) ώστε να έρθει στα ίσια του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρώτα τοποθετήσει το κάλυμμά του πριν πραγματοποιήσετε κάποια ενέργεια.
Όταν το φινάκι είναι στην θέση του τότε σφίξτε τις βίδες.
Εάν το φινάκι δεν μπαίνει εύκολα στο κουτί (fin box) της σανίδας, καλύτερο είναι να το τρίψετε με γυαλόχαρτο (το φινάκι) αντί να το πιέσετε για να μπει (μην το παρακάνετε, συνήθως δεν θέλει ιδιαίτερα αρκετό τρίψιμο. Τρίβουμε μόνο το σημείο στο φινάκι το οποιο μπαίνει μέσα στο κουτί της σανίδας. )

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πάντα να σφίγγετε αρκετά καλά τον σύνδεσμο (καλύτερα να μην μπορείτε να τον βγάλετε μετά την βόλτα σας πάρα να βγει μέσα στο νερό ).
Εάν τον σύνδεσμο σας τον χρησιμοποιείτε για αρκετό διάστημα είναι καλό να τον ελέγχετε πριν μπείτε στο νερό
Όταν ο σύνδεσμος είναι τοποθετημένος πιο μπροστά στο σκάφος δίνει στην σανίδα καλύτερο έλεγχο ενώ όταν ο σύνδεσμος είναι τοποθετημένος πιο πίσω κάνει την σανίδα να πετάει περισσότερο.

Καλή διασκέδαση στο νερό !!!!


Εγγραφείτε στην υπηρεσία Newsletter της ιστοσελίδας Windsurfing News Greece για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα!

elEL