Πως να ετοιμάσετε το πανί σας.


Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε πώς να ετοιμάσετε το πανί σας ετσι ωστε να είστε έτοιμοι να μπείτε στο νερό.

Παρακάτω σας παραθέτουμε σε ελεύθερη μετάφραση οσα αναφέρονται στο βίντεο για την πιο εύκολη κατανόηση του.
 
  • Ξεδιπλώστε το πανί.
  • Ενώστε τα δύο κομμάτια του αλπουρου και μετά τοποθετήστε το μέσα στο μανίκι του πανιου .
  • Τοποθετήστε το extension στο άλμπουρο έχοντας πρώτα ρυθμίσει το ύψος του (κάθε πανί από κάθε εταιρεία έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε μήκος extension που χρειάζεται. Πλέον κάθε πανί αναγράφει σχεδόν πάντα επάνω του ή στην θήκη του, ενδεικτικές μετρήσεις ώστε να έχετε μια βάση για να ξεκινήσετε) .
  • Όταν τοποθετήσετε το extension μέσα στο άλμπουρο τοποθετήστε το σχοινί στα ραουλάκια και τραβήξτε το, έως ότου σχεδόν το πανί ακουμπήσει στα ραουλάκια του extension (προσοχή το  σχοινί που χρησιμοποιείτε στο extension θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάει μεταξύ του. Ακόμα πρέπει να αναφερθεί ότι το πόσο downhull θα τραβήξουμε εξαρτάται από τις συνθήκες αλλά και από εμάς τους ίδιους).
  • Τοποθετήστε το σχοινί στο φρενο.
  • Μετά αυτό που περισσεύει τοποθετήστε  το στο τσεπάκι στο κάτω μέρος του πανιου ή  τυλίξτε το  γύρω από το άλμπουρο στο κάτω μέρος, εάν το πανί σας δεν διαθέτει τσέπη. (Για ασφάλεια ακόμα και εάν το πανί έχει τσεπάκι μπορείτε να περάσετε το σχοινακι γύρω από το extension σε μια μορφή κόμπου ώστε να είναι πιο σίγουρο ότι δεν θα βγει από το φρένο).
  • Έπειτα ρυθμίστε το μήκος της ματσας ανοίγοντας τις ασφάλειες που έχει στην άκρη της και ρυθμίζοντας την ανάλογα με τις ανάγκες του πανιου. (Μην ξεχνάτε να κλείνετε τις ασφάλειες!).
  • Στην συνέχεια τοποθετήστε την ματσα στο πανί.
  • Περάστε το σχοινακι όπως δείχνει το βίντεο (στιγμή 2:14 στο βίντεο ) έτσι ώστε να ασφαλίσετε την ματσα με το άλμπουρο και κλείστε την ασφάλεια. Τοποθετήστε το σχοινί στο ακροματσο και τραβήξτε το ανάλογα με τις απαιτήσεις του πανιου αλλά και τις δικές σας . Κάντε ένα κόμπο και είστε έτοιμοι!

 
 
 
Το βιντεάκι δημιουργήθηκε από την εταιρεία Starboard. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.star-board-windsurfing.com

Εγγραφείτε στην υπηρεσία Newsletter της ιστοσελίδας Windsurfing News Greece για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα!

elEL