Mercedes-Benz Sylt PWA Super Grand Slam-ΗΜΕΡΑ 8

Ένας ακόμα παγκόσμιος τίτλος έπρεπε να δοθεί την όγδοη μέρα του αγώνα Mercedes-Benz Sylt PWA Super Grand Slam με διεκδικητές τον Jose ‘Gollito’ Estredo (Fanatic / NorthSails) και τον Amado Vrieswijk (JP / Severne) εκ των οποίων ο πρώτος βγήκε νικητής, συμπληρώνοντας την συλλογή του με τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία του freestyle στην μέχρι τώρα καριέρα του.

Ας παρακολουθήσουμε ένα μικρό βίντεο με αποσπάσματα από τις στιγμές του αθλητή Jose ‘Gollito’ Estredo (Fanatic / NorthSails) από την  όγδοη μέρα  των αγώνων στην περιοχή Sylt της Γερμανίας, που δημιούργησε η οργάνωση PWA:

Freestyle (Άντρες)

Ο Amado Vrieswijk (JP / Severne) κατάφερε να κερδίσει τον Jacopo Testa (RRD / RRD Sails / AL360) στο Heat 50a εκτελώντας θεαματικά κόλπα ανάμεσα στα οποία ήταν ένα air skopu αλλά και ένα διπλό air culo. Με την νίκη του ο Amado Vrieswijk κατάφερε να διεκδικήσει άλλη μια προσπάθεια να κερδίσει τον Gollito Estredo (Fanatic / NorthSails) σε μια τελευταία μάχη η οποία θα έκρινε όχι μόνο ποιός θα ήταν ο νικητής του αγώνα αυτού αλλά και το ποιός θα έφευγε με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία Freestyle  του PWA.

 

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

O Gollito Estredo (Fanatic / NorthSails) έκανε ενα δυνατό ξεκίνημα στον τελικό εκτελώντας ως πρώτο κόλπο ένα one-handed air funnel 360 και στην συνέχεια ένα flaka shaka 360. Ο Vrieswijk προσπάθησε να απαντήσει ξεκινώντας με ένα burner και έπειτα ένα  shifty τα οποία δεν μπόρεσε να τα βγάλει με αποτέλεσμα αυτά στην συνέχεια να του κοστίσουν βαθμολογικά.

Ο Gollito συνέχισε με ένα πολύ καλό ρυθμό πραγματοποιώντας ένα πολύ δυνατό air culo, ένα backloop και ένα air chachoo. Ο Vrieswijk έπειτα από την κακή αρχή του , άρχισε να επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα για αυτόν και απάντησε στον αθλητή από την Βενεζουέλα με ένα θεαματικό διπλό air culo αλλά και ένα air kabikuchi καταφέρνοντας έτσι να πλησιάσει βαθμολογικά τον αντίπαλο του. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να  χρειάζεται ένα ακόμα δυνατό κόλπο ώστε να καταφέρει  να τον  ξεπεράσει.

Όμως για κακή του τύχη έπειτα από την εκτέλεση του air Kabikuchi ο Vrieswijk δυσκολεύτηκε να πλανάρει ξανά το σκάφος του ενώ έπειτα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει σωστά τρία επόμενα κόλπα που εκτέλεσε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ήττα από τον Gollito Estredo (Fanatic / NorthSails) και να πρέπει να περιμένει έναν ακόμα χρόνο για να ξαναπροσπαθήσει για την κατάκτηση του τίτλου.

 

 Πρέπει να αναφέρουμε πως ο Jacopo Testa ήταν αυτός που κατάφερε να σταματήσει τον αθλητή Sam Esteve’s (JP / NeilPryde) ο οποίος έκανε μια εκπληκτική επιστροφή στο double και κατάφερε να κερδίσει τέσσερα συνεχόμενα heat.

 

Ο Jacopo Testa όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο βάθρο για πρώτη φορά αλλά και την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με αποτέλεσμα αυτή η χρονιά να χαρακτηριστεί για αυτόν ιδιαίτερα επιτυχής.

Το ίδιο συνέβη και με τον Sam Esteve ο οποίος κατάφερε την καλύτερη επίδοση του στο φετινό πρωτάθλημα του PWA. Ο 19 χρονών αθλητής από την Γαλλία κατάφερε να κερδίσει για φέτος την πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη αλλά και την τέταρτη στον συγκεκριμένο αγώνα.

 

Ο Antoine Albert ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με την ήττα του έναντι του Esteve στο double που του έκοψε την ανοδική πορεία,  όμως ο αθλητής κατάφερε να επιτύχει και αυτός προσωπικό ρεκόρ κατακτώντας την πέμπτη θέση στον αγώνα και την έβδομη στην γενική κατάταξη.

Η υπόλοιπη δεκάδα για τον αγώνα αυτόν απαρτίζεται από τον Yentel Caers ο οποίος έδωσε μάχη για να επανέλθει στο double elimination μέχρι που ο Esteve τον σταμάτησε στην έκτη θέση. Συνεχίζουμε με την επόμενη θέση στην οποία είναι ο  Francesco Cappuzzo (RRD / RRD Sails / AL360) ο οποίος  ήταν ένας ακόμα αθλητής που πραγματοποίησε αξιοσημείωτη βελτίωση της θέσης του στο double elimination. Έπειτα ακολουθούν ο Balz Müller (Patrik / Severne), ο Mattia (Patrik / Sailloft Hamburg), ο Adrien Bosson, ο Youp Schmit και τέλος ο  Davy Scheffers (Tabou / GA Sails) ο οποίος δεν κατάφερε να επαναλάβει την χτεσινή καλή του επίδοση.

 

Wave (Γυναίκες)

Ένα ακόμα heat στις γυναίκες στην κατηγορία wave του double elimination ολοκληρώθηκε με τις αθλήτριες Justyna Sniady (Simmer / Simmer Sails / Mystic) και Steffi Wahl (Patrik / Sailloft Hamburg) να προκρίνονται με αποτέλεσμα να έχουν να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη για την διεκδίκηση της πέμπτης και έκτης θέσης ενώ η νικήτρια θα έχει να αντιμετωπίσει την Lina Erpenstein (Patrik / Severne / Maui Ultra Fins) εάν θέλει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Αποτελέσματα αντρών Freestyle Mercedes-Benz PWA Super Grand Slam – Double Elimination

1st Jose ‘Gollito’ Estredo (Fanatic / NorthSails)

2nd Amado Vrieswijk (JP / Severne)

3rd Jacopo Testa (RRD / RRD Sails / AL360)

4th Sam Esteve (JP / NeilPryde)

5th Antoine Albert (Goya Windsurfing)

6th Yentel Caers (JP / Point-7)

7th  Francesco Cappuzzo (RRD / RRD Sails / AL360)

7th Balz Müller (Patrik / Severne)

9th Mattia Fabrizi (Patrik / Sailloft Hamburg)

9th Adrien Bosson (Fanatic / NorthSails / Maui Ultra Fins)

9th Youp Schmit (99NoveNove / Avanti)

9th Davy Scheffers (Tabou / GA Sails)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ:  www.pwaworldtour.com
*Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί προέρχεται  από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης PWA.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL