Mercedes-Benz Sylt PWA Super Grand Slam-ΗΜΕΡΑ 6

Για ακόμα μια μέρα οι συνθήκες που επικράτησαν δεν μπορεί κανείς να μην τις χαρακτηρίσει τουλάχιστον ικανοποιητικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο αθλητής Ricardo Campello (Point-7) χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες συνθήκες που πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Wave την έκτη μέρα ως τις πιο δύσκολες που έχει ποτέ συμμετάσχει.

Ας παρακολουθήσουμε ένα μικρό βίντεο με αποσπάσματα από την έκτη μέρα των αγώνων στην περιοχή Sylt της Γερμανίας, που δημιούργησε η οργάνωση PWA:

Wave (Άντρες)

Από την αρχή της ημέρας όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους δύο διεκδικητές του τίτλου Philip Köster (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins) και Victor Fernandez (Fanatic / NorthSails / Shamal Sunglasses) οι οποίοι φαίνονταν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα.

 Στην περίπτωση όμως που ο Köster κέρδιζε τον semifinal του double elimination θα κατακτούσε επίσημα την θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία Wave για φέτος, προσθέτοντας έναν ακόμα τίτλο στην συλλογή του αφού θα εξασφάλιζε στην χειρότερη περίπτωση την τρίτη θέση στο βάθρο γεγονός που δεν θα έδινε την δυνατότητα στον Fernandez να μπορέσει να τον περάσει βαθμολογικά στην γενική κατατάξη.

Δυστυχώς όμως για τον Köster, o Fernandez δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλήψει την προσπάθεια με αποτέλεσμα στο single elimination να δείξει τον λόγο για τον οποίο πέρσι κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας αρχικά τον Köster και έπειτα τον Marcilio Browne (Goya Windsurfing) και βγαίνοντας πρώτος στην μέχρι τότε κατάταξη.

  Ο Fernandez κατέβαλε όλες τις προσπάθειες του για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, όμως δεν αρκούσε μόνο η δικιά του προσπάθεια. Οι ελπίδες του ήταν εναποθετημένες στον Alex Mussolini (RRD / RRD Sails) ο οποίος είχε να αντιπετωπίσει τον Köster στον μικρό τελικό του double  όπου θα κρινόταν ποιός θα έπαιρνε την τρίτη και ποιός την τέταρτη θέση στην κατάταξη του αγώνα.

Κατά την διάρκεια του single elimination ο  Köster φαινόταν να μην έχει βρεί τον ρυθμό του, όμως όταν ήρθε η στιγμή του double elimination φαίνεται πως κάτι άλλαξε ανεβάζοντας το επίπεδο του κατά πολύ. Ιδιαίτερα στην μάχη που έδωσε με τον Mussolini στο double elimination, ο οποίος πέρσι είχε κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα , ο Köster πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στον αγώνα εκτελώντας ένα υπέροχο και στεγνό double ενώ ταυτόχρονα πήρε 19.45 βαθμούς με άριστα το 20 πραγματοποιώντας ένα Klei (κόλπο το οποίο δημιούργησε ο Mussolini) αλλά και ένα goiter στο ίδιο κύμα.Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τον Köster στην κατάκτηση του τέταρτου τίτλου του σε ηλικία μόλις 23 χρονών.

Έπειτα ο Köster αφού είχε πλέον εξασφαλίσει τον τίτλο του είχε να αντιμετωπίσει τον Marcilio Browne ο οποίος και επικράτησε, με αποτέλεσμα ο Browne τώρα να έχει να αναμετρηθεί με τον Fernandez έχοντας έτσι μία τελευταία ευκαιρία να μπορέσει να κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα. Δυστυχώς όμως, το τελευταίο  heat μεταξύ των δύο αθλητών δεν πραγματοποιήθηκε διότι η βροχή που έκανε την εμφάνιση της κατά την διάρκεια της ημέρας αύξησε κατά πολύ την ένταση της μειώνοντας δραματικά την ορατότητα και αναγκάζοντας τους διοργανωτές να σταματήσουν την διαδικασία για την έκτη μέρα.
Ο Mussolini μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον Köster όμως πρέπει να αναφερθεί πως βαθμολογικά η τέταρτη θέση που κατέκτησε στον αγώνα αυτόν μεταφράζεται σε άνοδο δύο θέσεων στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος δηλαδή από έκτη σε τέταρτη θέση.

 

Αναμένουμε την επόμενη μέρα ώστε να δούμε ποιός θα είναι ο νικητής στην κατηγορία Wave  για τον φετινό αγώνα Mercedes-Benz Sylt PWA Super Grand Slam.

Μείνετε συντονισμένοι!

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για Wave Mercedes-Benz PWA Super Grand Slam – Double Elimination (Αντρών)

*Οι δυο πρώτες θέσεις μπορεί να αλλάξουν.

1st Victor Fernandez (Fanatic / NorthSails / Shamal Sunglasses)
2nd Marcilio Browne (Goya Windsurfing)
3rd Philip Köster  (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins)
4th Alex Mussolini (RRD / RRD Sails)
5th Adam Lewis (Fanatic / NorthSails / SWOX)
6th Thomas Traversa (Tabou / GA Sails)
7th Jaeger Stone (Starboard / Severne / SWOX / Shamal Sunglasses)
7th Aleix Sanllehy (Tabou / GA Sails)
9th Leon Jamaer (JP / NeilPryde)
9th Alessio Stillrich (Fanatic / NorthSails)
9th Ricardo Campello (Point-7 / Aeron)
9th Marc Paré (Simmer / Simmer Sails)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ:  www.pwaworldtour.com
*Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί προέρχεται  από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης PWA.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL