Mercedes-Benz PWA Super Grand Slam-ΗΜΕΡΑ 4

Η τέταρτη μέρα του αγώνα Mercedes-Benz Super Grand Slam που διοργανώνεται από το PWA στην περιοχή Sylt της Γερμανίας  ξεκίνησε με ελαφριά βροχή και με ανεβοκατεβάσματα της έντασης του αέρα, όμως το απόγευμα οι συνθήκες σταθεροποιήθηκαν με την εμφάνιση κυμάτων ικανών ώστε να ξεκινήσουν αγώνες για την κατηγορία του Wave επιτρέποντας την ολοκλήρωση ενός single elimination για τις γυναίκες και φτάνοντας στους προημιτελικούς για τους άντρες με αποτέλεσμα να απομείνει να διευκρινιστούν οι τέσσερις πρώτες θέσεις στον συγκεριμένο elimination .

Ας παρακολουθήσουμε ένα μικρό βίντεο με αποσπάσματα από την τέταρτη μέρα των αγώνων στην περιοχή Sylt της Γερμανίας που δημιούργησε η οργάνωση PWA:

Wave (Γυναίκες)

Η Iballa Moreno (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins) είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου έπειτα από μία δύσκολη νίκη που κατάφερε στο single elimination έναντι της Sarah-Quita Offringa (Starboard / NeilPryde / Maui Ultra Fins).
Την ίδια στιγμή όμως η Sarah-Quita Offringa (Starboard / NeilPryde / Maui Ultra Fins) έχει κλειδώσει τουλάχιστον μία θέση στο βάθρο έπειτα από την δεύτερη θέση που κέρδισε στο single elimination. Η αθλήτρια από την Αρούμπα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της στο δεύτερο γύρο και κέρδισε την Steffi Wahl (Patrik / Sailloft Hamburg) πριν καταφέρει να κερδίσει την Daida Moreno στα  semifinals. Για να μπορέσει επομένως πλέον η Sarah-Quita να χάσει τελείως την θέση της από το βάθρο θα πρέπει είτε η Lina Erpenstein (Patrik / Severne) είτε η Justyna Sniady (Simmer / Simmer Sails) να κερδίσουν την Daida Moreno και έπειτα την Offringa.
Η Daida Moreno η οποία δεν είναι ακόμα 100% σωματικά καλά, έπειτα από τον τραυματισμό της στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Tenerife, κέρδισε την τρίτη θέση στο single elimination μετά από την νίκη της έναντι της Lina Erpenstein. Βαθμολογικά είναι ακόμα εφικτό να καταφέρει η Daida Moreno να κερδίσει τον τίτλο για φέτος, όμως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από μέρους της στο double elimination ώστε να εκτοπίσει την αδερφή της από την πρώτη θέση του βάθρου.

Wave (Άντρες)

Ο Philip Köster (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins) πραγματοποίησε μια καλή αρχή στον αγώνα κερδίζοντας αρχικά τον Γερμανό αθλητή Marc Paré και έπειτα τον  Robby Swift (JP / NeilPryde / Mystic / SWOX). Ο Philip Köster όμως τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει των  αθλητή Thomas Traversa (Tabou / GA Sails) ο οποίος και αυτός πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στα προηγούμενα heat πριν φτάσει να αντιμετωπίζει τον Köster.

Ο Adam Lewis (Fanatic / NorthSails / SWOX) και ο Dany Bruch (Starboard / Flight Sails / AL360 / Shamal Sunglasses) κατάφεραν να κερδίσουν τους Omar Sanchez (Carbon Art / KA Sail / Aeron) και Pablo Ramirez (Patrik / Sailloft Hamburg / Aeron) αντίστοιχα πριν καταλήξουν να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Νικητής ανάμεσα στον Adam και στον Dany ανακυρήχθηκε ο πρώτος, γεγονός που σημαίνει οτι ο Άγγλος αθλητής φαίνεται πως θα πραγματοποιήσει την πιο επιτυχημένη χρονιά του από θέμα γενικής κατάταξης αφού με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται οτι έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον την πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη.

Ο Lewis τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον μέχρι τώρα κάτοχο του τίτλου Victor Fernandez (Fanatic / NorthSails / Shamal Sunglasses) οποίος δείχνει ιδιαίτερα προετοιμασμένος. Δυστυχώς ο αντίπαλος του Ισπανού αθλητή στο heat 10b Dieter van der Eyken (Starboard / Severne) αναγκάστηκε να εγκαταλήψει έπειτα από έναν τραυματισμό που υπέστη κατά την προσγείωση ενώς backloop. Συγκεκριμένα ο αθλητής ανέφερε οτι “Nothing broken and it sounds very similar injury as Yentel [Caers] probably. Bit bummed I didn’t land that backloop, but s**t happens at least nothings broken. Have to have a further checkup at home with an MRI.”

Πρέπει όμως να τονιστεί πως αυτή είναι δεύτερη περίπτωση αθλητή που τραυματίστηκε μέσα στην ημέρα, αφού  ο Ricardo Campello (Point-7) κατα την προθέρμανση του στο νερό τραυματίστηκε  στον αστράγαλο πραγματοποιώντας ένα one-footed backloop. Παρ’ όλα αυτά ο αθλητής  αυτός αγωνίστηκε κανονικά και πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει τον Jaeger Stone (Starboard / Severne / SWOX / Shamal Sunglasses).

 Αξίζει ακόμα να τονιστεί η αρκετά καλή επίδοση του επτά φορές  PWA Freestyle World Champion – Jose ‘Gollito’ Estredo (Fanatic / NorthSails) ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στον Qualification round με 25 βαθμούς στο heat του. Ο αθλητής  είχε μετά να αντιμετωπίσει των Marcilio Browne (Goya Windsurfing) ο οποίος έδειξε με ιδιαίτερο επαγγελματισμό τις ικανότητες του σε όχι τόσο ιδανικές συνθήκες και επικράτησε έναντι του Gollito.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για Wave Mercedes-Benz PWA Super Grand Slam – Single Elimination είναι για τις γυναίκες:

1st Iballa Moreno (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins)

2nd Sarah-Quita Offringa (Starboard / NeilPryde / Maui Ultra Fins)

3rd Daida Moreno (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins)

4th Lina Erpenstein (Patrik / Severne)

5th Caroline Weber (Patrik / Sailloft Hamburg / Maui Ultra Fins)

5th Steffi Wahl (Patrik / Sailloft Hamburg)

5th Justyna Sniady (Simmer / Simmer Sails / Mystic)

5th Caterina Stenta (RRD / RRD Sails / Maui Ultra Fins)

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL