Gran Canaria Wind & Waves Festival

 

Το Gran Canaria Wind & Waves Festival 2017 ολοκληρώθηκε, ανοίγοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία το 2017 PWA Wave World Tour. Συναρπαστικό θέαμα και αναμετρήσεις που κόβουν την ανάσα έλαβαν μέρος στο Pozo Izquierdo στις 9-15 Ιουλίου, όπου windsurfers απ’ όλο τον κόσμο μαζεύτηκαν για να δαμάσουν τα κύματα και να κατακτήσουν τον τίτλο του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Pozo.
Στους άνδρες, μεγάλη έκπληξη υπήρξε η κατάκτηση του τίτλου από τον Philip Köster (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins). Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε υποστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, γεγονός που καθιστούσε απαραίτητο το χειρουργείο προκειμένου να επανέλθει. Παρόλ’ αυτά φάνηκε πως ο Köster έχει επιστρέψει 100% , νικώντας στον τελικό τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή στο Wave, Victor Fernandez (Fanatic / NorthSails / Shamal Windsurfing Sunglasses) .
Στις γυναίκες, Βασίλισσα αναδείχθηκε η Daida Moreno (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins) , η οποία μέσα σε 16 χρόνια έχει χάσει μόνο μία φορά το θρόνο της στο Pozo και από ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει αλλού. Αντίπαλος της στον τελικό ήταν η επί τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Wave – αδερφή της- , Iballa Moreno (Starboard / Severne / Maui Ultra Fins). Οι δίδυμες Moreno κυριαρχούν τις τελευταίες δύο δεκαετίες και δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που μπορεί να τις σταματήσει. Σημαντική διάκριση ήταν η τρίτη θέση της 20χρονης Lina Erpenstein (Patrik / Severne), η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο.
Παράλληλα, ανέλαβαν δράση και οι νεαροί windsurfers στο Youth’s Division, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Συγκεκριμένα, για τα αγόρια στην κατηγορία 16-18 χρονών την πρώτη θέση κατέκτησε ο Noah Vocker (Fanatic / NorthSails / Maui Ultra Fins) που φάνηκε να είναι σε πολύ καλή φόρμα , στην κατηγορία 14-15 χρονών επικράτησε ο Marino Gil (Goya Windsurfing), ενώ η μάχη για τον τίτλο της κατηγορίας Under 13s έγινε μεταξύ των Jahdan Tyger (Severne) και Liam Dunkerbeck (Starboard / Severne), με τον Tyger να κερδίζει.
Στις κοπέλες η Nicole Bandini (Fanatic / NorthSails / Maui Ultra Fins) επικράτησε της κατηγορίας 15-18 χρονών σημειώνοντας πάρα πολύ καλή επίδοση. Στην κατηγορία Under 14s η Mar de Arce (Point-7) ήταν εκείνη που έφυγε με την πρωτιά.

Επόμενη στάση του PWA World Tour 2017 είναι στο Fuerteventura PWA Grand Slam από τις 21-30 Ιουλίου, όπου τις πρώτες 5 μέρες οι windsurfers θα διαγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος στο Freestyle ενώ τις υπόλοιπες 5 μέρες θα διαγωνιστούν για τέταρτη φορά στο Slalom. Θέαμα και γρήγορες ταχύτητες θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη καθώς συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι ιστιοπλόοι καλούνται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Μείνετε συντονισμένοι!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ:  www.pwaworldtour.com
*Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί προέρχεται  απο τον φωτογράφο Chris Yates.

 

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL