Mercedes-Benz Sylt PWA Super Grand Slam-ΗΜΕΡΑ 5

Η πέμπτη μέρα του αγώνα Mercedes-Benz Sylt PWA Super Grand Slam βρήκε τους αθλητές της κατηγορίας Freestyle να μάχονται μεταξύ τους σε αρκετά δύσκολες συνθήκες. Με τον αέρα να είναι περισσότερο onshore από άλλες φορές, αρκετοί αθλητές δυσκολεύτηκαν ακόμα και να μπούν στην αγωνιστική περιοχή για να τρέξουν στα heat τους, όμως οι  πρώτοι της γενικής κατάταξης έδειξαν γιατί αξίζουν να είναι σε αυτές τις θέσεις , κερδίζοντας μία από τις 4 πρώτες θέσεις του βάθρου εκτός από τον YENTEL CAERS που φάνηκε πως δεν ήταν η καλύτερη μέρα γι’ αυτόν  .

Ας παρακολουθήσουμε ένα μικρό βίντεο με αποσπάσματα από την πέμπτη μέρα των αγώνων στην περιοχή Sylt της Γερμανίας που δημιούργησε η οργάνωση PWA:

 

Freestyle

Single Elimination

 

Ο επτά φορές PWA Freestyle World Champion – Jose ‘Gollito’ Estredo (Fanatic / NorthSails) ήρθε στον τελευταίο freestyle αγώνα της χρονιάς με ένα ελαφρύ προβάδισμα βαθμολογικά με αποτέλεσμα να έχει αρκετές πιθανότητες για την κατάκτηση του όγδοου τίτλου του. Ο αθλητής από την Βενεζουέλα έδειξε πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση δεδομένου ότι στο τελικό heat κατάφερε να συγκεντρώσει 128.3 βαθμούς, με ένα air kabikuchi και ένα εντυπωσιακό  shifty να είναι τα κόλπα που έκλεψαν περισσότερο την παράσταση.

Με τον αέρα να έχει δυναμώσει αρκετά ο αντίπαλος του Gollito στο τελικό heat, Amado Vrieswijk (JP / Severne), έδειχνε πως ήταν ελαφρώς overpowered με το  4.8m πανί του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επαναλάβει την εντυπωσιακή απόδοση που είχε όταν αντιμετώπιζε τον Antoine Albert (Goya Windsurfing), στο οποίο heat συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό της ημέρας (136 βαθμούς).

Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του Ιταλού αθλητή Jacopo Testa (RRD / RRD Sails / AL360) ο οποίος αρκετές φορές με την άνεση που είχε  έδειχνε σαν οι συνθήκες να μην ήταν ακραίες για freestyle. Ο αθλητής φέτος έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του έως τώρα στο πρωτάθλημα του PWA ενώ φαίνεται πως καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο .

 

Double Elimination 

 

Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα το double elimination ξεκίνησε και οι συνθήκες φαίνονταν λίγο πιο εύκολες αφού άλλαξε ελαφρώς  η γωνία του αέρα αλλά και αυξήθηκε η ένταση του. Ο Thomas Traversa (Tabou / GA Sails) νίκησε τον Tony Mõttus (JP / NeilPryde) στο single elimination όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Gollito στο Heat 16b. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να αναφερθεί πως ο Γάλλος αθλητής πραγματοποίησε μια αξιόλογη προσπάθεια στην κατηγορία του freestyle στην οποία είχε αρκετό καιρό να συμμετάσχει σε διοργάνωση του PWA, όμως έπειτα από έναν ελαφρή  τραυματισμό  κατά την διάρκεια του αγώνα αποχώρησε ώστε να μπορέσει να εστιάσει κυρίως στην κατηγορία του Wave στην οποία συμμετέχει κατεξοχήν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Kiri Thode’s είχε άσχημη μέρα αφού βγήκε εκτός από τον  πρώτο γύρω του double ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Max Matissek (Fanatic / NorthSails).

Οι αθλητές Loick Spicher (RRD / RRD Sails), Francesco Cappuzzo (RRD / RRD Sails / AL360), Nic Hibdige (Tabou / GA Sails), Youp Schmit (99NoveNove / Avanti), Max Rowe (Simmer / Simmer Style / Mystic), Davy Scheffers (Tabou / GA Sails) και Riccardo Marca (Fanatic / NorthSails) προχώρησαν στους επόμενους δύο γύρους.

Η πρόβλεψη για την επόμενη μέρα είναι ιδιαίτερα καλή δεδομένου ότι περιμένουμε ανέμους έντασης 40 knot και φυσικά αρκετά καλά κύματα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για Freestyle Mercedes-Benz PWA Super Grand Slam – Single Elimination (Άντρες) είναι:

1st Jose ‘Gollito’ Estredo (Fanatic / NorthSails)

2nd Amado Vrieswijk (JP / Severne)

3rd Jacopo Testa (RRD / RRD Sails / AL360)

4th Antoine Albert (Goya Windsurfing)

5th Sam Esteve (JP / NeilPryde)

5th Balz Müller (Patrik / Severne)

5th Mattia Fabrizi (Patrik / Sailloft Hamburg)

5th Adrien Bosson (Fanatic / NorthSails / Maui Ultra Fins)

9th Yentel Caers (JP / Point-7)

9th Julien Mas (JP / Gun Sails)

9th Steven Van Broeckhoven (JP / Neilpryde / Shamal Sunglasses)

9th Philip Soltysiak (Starboard / Sailworks)

9th Antony Ruenes (Tabou / GA Sails)

9th Yegor Popretinskiy (Fanatic / NorthSails / Maui Ultra Fins / Flymount)

9th Tonky Frans (RRD / RRD Sails)

9th Nicolas Akgazciyan (99NoveNove / Challenger Sails / Maui Ultra Fins)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ:  www.pwaworldtour.com
*Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί προέρχεται  από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης PWA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEN