EFPT LANZAROTE 2017 – ΗΜΕΡΑ 1

Εδώ και 4 χρόνια οι καλύτεροι freestylers  του κόσμου συναντιούνται στην περιοχή Lanzarote των Καναρίων νήσων ώστε να πραγματοποιηθεί ένα γεγονός-αγώνας υψηλού επιπέδου.  Αυτήν την χρονιά οι συμμετέχοντες είναι 27 από 14 διαφορετικές χώρες.

Μπαίνοντας στο αγωνιστικό κομμάτι ο αθλητής Sam Esteve (JP/Neilpryde)  απο την Γαλλία κατέχει την δεύτερη θέση στην γενική βαθμολογία δείχνοντας πως ίσως φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του. Πρώτος στην γενική κατάσταση είναι ο Jacopo Testa (RRD/RRD) απο την Ιταλία.
Μερικά άλλα γνωστά ονόματα που έχουν λάβει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα είναι ο Adrian Beholz (Sailloft/Patrik), Marco Lufen (North/Fanatic), Rick Jendrusch (Severne/JP) and Riccardo Marca (North/Fanatic) ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο επανειλημμένως ευρωπαϊκός πρωταθλητής στην κατηγορία του freestyle Steven Van Broeckhoven (JP/Neilpryde) οπως και ο Yentel Caers αλλα  και ο Tonky Frans (RRD/RRD).
Εκτός από τους έμπειρους freestylers υπάρχουν και άτομα τις κατηγορίας rookie που ανάμεσα τους βρίσκονται ο Maksymilian Lesniewski (Patrik) από την Πολωνία αλλά και ο ελληνικής καταγωγής Lennart Neubauer (Starboard/Neilpryde) που είναι μόλις 13 χρονών.
Λίγο πριν από τις 1:00 μμ το πρώτο heat ξεκίνησε με επτά λεπτά διάρκεια και με τρεις κινήσεις-κόλπα σε κάθε πλεύση. Οι αναβάτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν κυρίως πανιά 4.5 με 5.2 τετραγωνικά.
Ο Andy Lachauer (JP/Neilpryde) από την Γερμανία έχοντας αποδείξει από τον αγώνα που διεξήχθη στην Αυστρία τις δυνατοτητες του προχώρησε σε μια αρκετά καλή απόδοση ενάντια στον Jeremy Plüss από την Ελβετία και τον Riccardo Marca από την Ιταλία.  Με αρκετά κόλπα όπως funnell-clocks, shakas, burners, culos, skopus και konos ο γερμανός αθλητής κατάφερε να κερδίσει τον Plüss αλλά στο τέλος άφησε τον Riccardo Marca να περάσει στην επόμενη φάση.
Ο Max Matissek North/Fanatic απο την Αυστρία πραγματοποίησε ορισμένα αρκετά θεαματικά κόλπα όπως είναι shove-it cheeserolls, skopus, shove-it spocks και μερικά  power moves τα οποία των οδήγησαν στο να επικρατήσει έναντι του Eilon Wilson (Patrik) απο το Ισραήλ αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατά ώστε να του δώσουν την απαραίτητη βαθμολογία για να περάσει τον Yentel Caers.
Καθώς ο αγώνας προχωρούσε η απόφαση για το ποιος αθλητής θα επικρατούσε ήταν ακόμα πιο δύσκολη και παράδειγμα αποτέλεσαν ο αθλητής Giovanni Passani από την Ιταλία και ο Maarten Van Ochten (JP/Neilpryde) από την Ολλανδία. Ο Ολλανδός αθλητής παρ’ όλο τον τραυματισμό  που είχε υποστεί  πριν μερικές εβδομάδες κατάφερε να επικρατήσει ενάντια στον Passani .
Ο Sam Esteve αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα νέα ταλέντα στην κατηγορία του freestyle. Ο αθλητής κατάφερε να εκτελέσει πολλά κόλπα με επιτυχία όπως είναι shove-it spocks, air funnell into burners και burners one handed νικώντας των Adrian Beholz (Sailloft/Patrik) και των Riccardo Marca. Την πορεία του όμως ανέκοψε  ο Βέλγος αθλητής Yentel Caers.
Στον μικρό τελικό ο Sam Esteve συνάντησε των Jacopo Testa οποίος ήταν αυτός που επικράτησε από όλη την ομάδα της rrd όμως  έχασε μετά από μια σκληρή μάχη εναντίον  του Steven Van Broeckhoven. Ο Ιταλός αθλητής κατέλαβε επάξια την Τρίτη θέση εκτελώντας αρκετά δυνατά κόλπα όπως spock culos, spock konos, regular chachoos, kabikuchis both tacks, bonkas και culo spocks.
Στον μεγάλο τελικό έφτασαν ο Yentel Caers και ο  Steven Van Broeckhoven και νικητής ανακηρύχθηκε ο  Steven Van Broeckhoven.
Καθώς ο άνεμος άρχιζε να γίνεται όλο και πιο δυνατός αλλά και σταθερός με το πέρασμα της μέρας αποφασίστηκε να διεξαχθεί και το double elimination με αρκετούς αναβάτες να προσπαθούν να διορθώσουν την θέση στην κατάταξη που είχε δημιουργηθεί έως τώρα.
Στο τέλος της ημέρας αποφασίστηκε να αναβληθεί το τελευταίο heat στο οποίο θα λάμβαναν μέρος ο Marca ενάντια στον Wiemar και ο  Albert ενάντια στον Passani.
Η πρόγνωση του καιρού δείχνει αρκετά υποσχόμενη για όλη την αυριανή μέρα. Οπότε μείνετε συντονισμένοι!
Skippers meeting προγραμματίστηκε στις 9:30 πμ και πρώτη πιθανή εκκίνηση στις 10:00 πμ
Για πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ: http://efpt.net
*Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί προέρχεται  απο τον φωτογράφο με την ονομασία Gwen Marche.