EFPT LANZAROTE – ΗΜΕΡΑ 2

Με την πρόβλεψη για την δεύτερη μέρα να δείχνει αρκετά υποσχόμενη ξεκίνησε η  συνέχεια  του double elimination. Ο Julian Wiemar (Starboard/Severne) είχε να αντιμετωπίσει τον Riccardo Marca (North/Fanatic), ενώ ο Antoine Albert (Goya/Goya) των Giovanni Passani. Ο Wiemar πολέμησε μέχρι τέλος ώστε να μπορέσει να επικρατήσει όμως από ότι φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να μπορέσει να κερδίσει τον αθλητή της Νorth.

Ο Antoine Albert απο την Νέα Καληδονία  φάνηκε πως ήταν σε αποστολή ώστε να καταλάβει μια από τις 4 πρώτες θέσεις κερδίζοντας τον Passani και τον Marca στα επόμενα heat. Όμως δεν κατάφερε να περάσει το νέο ταλέντο τον Sam Esteve (JP/Neilpryde)  ο οποίος έχει κατακτήσει την δεύτερη  θέση στην γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και οι δύο άντρες εκτέλεσαν αρκετά καλές κινήσεις αλλά οι  κριτές αποφάσισαν υπέρ του Γάλλου αθλητή ο οποίος τώρα έχει να αντιμετωπίσει των τωρινό αρχηγό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Το επόμενο heat ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα. Σε αυτό ο Sam Esteve (JP/Neilpryde) ξεκίνησε με ένα μεγάλο θεαματικό culo και ολοκληρώθηκε με ένα skaka και ένα shove-it spock. Ενώ από την άλλη πλευρά ο Testa δεν έκανε καλή αρχή όμως συνέχισε με ένα αρκετά καλό shaka και bonka. Κατευθυνόμενος προς την παραλία εκτέλεσε ένα spock culo μπροστά ακριβώς από τον Sam Esteve ο οποίος απάντησε με ένα pasko. Ο Testa ανέβασε αρκετά τον πήχη για τον Γάλλο αθλητή εκτελώντας ένα switch forward αλλά και άλλα  πολύ θεαματικά και δύσκολα τεχνικά κόλπα. Ο αθλητής της rrd προχώρησε με αποτέλεσμα να έχει να αντιμετωπίσει των Βέλγο Yentel Caers (JP) για να μπορέσει να διεκδικήσει την δεύτερη η τρίτη θέση, όπου τελικά κατάφερε να τον κερδίσει συνεχίζοντας με τον Steven Van Broeckhoven (JP/Neilpryde) για τον τελικό.
Ο τελικός αποτελούνταν από δύσκολα τεχνικά κόλπα τα οποία εκτελούσαν οι αθλητές. Ο Testa κατάφερε στο τέλος να κερδίσει έναντι του Steven ,γεγονός που τον κάνει τον νικητή του πρώτου double elimination.

Single elimination

Μετά από ένα μικρό γεύμα οι αθλητές στάλθηκαν πάλι στο νερό με τα κύματα να αρχίζουν να ανεβάζουν το ύψος τους δημιουργώντας κάποιες καλές ράμπες ώστε να υπάρξει σοβαρή δράση για τους θεατές
Μερικοί αθλητές κατάφεραν να ανέβουν θέσεις στην κατάταξη με έναν από αυτούς να είναι ο Jeremy Plüssα από την Ελβετία του οποίου την πορεία την έκοψε ο Van Broeckhoven  παρ’ όλα αυτά ο Ελβετός τερμάτισε σε καλύτερη θέση  σε αυτό το elimination  αλλά και με αρκετές πιθανότητες για βελτίωση.
Ακόμα είχαμε μερικές ανατροπές όταν ο αθλητής Davy Schaffer ο οποίος έδειξε μια αρκετά καλή επίδοση στον φετινό αγώνα στο Toro Andaluz κατάφερε να κερδίσει  τον μέχρι τώρα αρχηγό του αγώνα Jacopo Testa από τον στον δεύτερο γύρο. Όμως δεν μπόρεσε να περάσει τον Tonky Frans (RRD/RRD) ο οποίος έπειτα από τα χτεσινά του αποτελέσματα προσπαθεί σε μεγάλο βαθμό να ανέβει. Με το κύμα να ανεβαίνει ο Tonky Frans (RRD/RRD)  εκτέλεσε καθαρά pushloops, backloops, paskos, air chachoos και forwards αλλα και αρκετά powers moves.
Αντίπαλος του ήταν ο Sam Esteve ο οποίος  επικράτησε οδηγώντας τον στο να αντιμετωπίσει τον ταλαντούχο Yentel Caers.
Ο Rick Jendrusch (Severne) ο οποίος τερματίζει πάντα μέσα στους 10 πρώτους τα τελευταία χρόνια εκτέλεσε ένα αρκετά καλό και καθαρό chachoo έναντι στον Wilson οπου και επικράτησε. Ο Ολλανδός αναβάτης έχει δείξει τις επιδόσεις του όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Esteve o οποίος φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του μιας και έχει ανέβει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.
Έπειτα από μια ακόμα μάχη μεταξύ των δύο Βέλγων Yentel Caers (JP) και Steven Van Broeckhoven ο δεύτερος  προχώρησε και αντιμετώπισε τον Esteve στον τελικό.
Έπειτα απο μια σκληρή μάχη ο Van Broeckhoven είναι νικητής του δεύτερου single elimination.

Double elimination 2

Μην έχοντας πολύ χρόνο το δεύτερο double elimination ξεκίνησε στις 5:00μμ με όλους τους αναβάτες έτοιμους για μάχη.
Ο ταλαντούχος νέος από την Ελλάδα που ακούει στο όνομα Lennart Neubauer (Starboard/Neilpryde) ειχε ένα από τα καλύτερα του heat ενάντια στον Deivis Paternina. Ο Neubauer κατάφερε να εκτελέσει shove-its, και ένα τρομερά καλό   kono όπως και ένα στυλάτο  puneta. Δεν κατάφερε να κερδίσει όμως  τον αντιπαλό του. Παρ’ ολα αυτά όμως επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι πρόκειται να παίξει μεγάλο ρόλο στο μελλοντικό freestyle .
Το DOUBLE ELIMINATION 2  δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί αύριο. Όλοι οι αθλητές είναι έτοιμοι για την αυριανή μέρα ενώ τα βλέμματα πέφτουν πάνω στον Jacopo Testa ο οποίος είναι ο νικητής του αγώνα μέχρι τώρα αλλά έχει να αντιμετωπίσει τον Steven Van Broeckhoven ο οποιος απειλεί σε μεγάλο βαθμό την θέση του.
Skippers meeting στις 10:00 πμ και πρώτη πιθανή εκκίνηση στις 10:30
Μείνετε συντονισμένοι!
Για πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ: http://efpt.net
*Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί προέρχεται  απο τον φωτογράφο  Eric Bellande.