Το PWA αποσύρεται φέτος επίσημα από την διεξαγωγή του Aloha Classic.

Τελικά οι φήμες που κυκλοφορούσαν ότι η οργάνωση του PWA δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την διεξαγωγή ενός από τους πιο παλιούς και  φημισμένους αγώνες του αθλήματος της ιστιοσανίδας το Aloha Classic, επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο αγώνας δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών και ότι το IWT (International Windsurfing Tour πρώην American Windsurfing Tour-AWT ) θα είναι αυτό που θα διεξάγει τον αγώνα αλλά χωρίς την σφραγίδα του παγκόσμιου επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Πρακτικά όμως, αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας  Mercedes-Benz World Cup στο  Sylt της Γερμανίας θα είναι και αυτός που τελικά θα καθορίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία Wave για φέτος.

Σας παραθέτουμε την δημοσίευση που αναρτήθηκε απο την οργάνωση και αφορά αυτό το γεγονός:

Στιγμιότυπο 2017-09-27, 7.22.04 μμ.png

Όμως δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια εκτενέστερη αναφορά γι’ αυτόν τον αγώνα. Αρχικά αναφέρουμε ότι πραγματοποιείται στην περιοχή Ho’okipa Beach Park στην νότια ακτή του   (north shore) Μάουι, Χαβάη.  Ενώ πολλές φορές αποτέλεσε μέρος στο ετήσιο ημερολόγιο αγώνων του PWA αλλά και του AWT.

AC16_wv_Big_set_for_Flo_Jung.jpg

Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες σε όλο τον κόσμο για Wave riding ενώ ο αγώνας λαμβάνει χώρα συνήθως το φθινόπωρο  εξαιτίας των εκπληκτικών κυμάτων που κάνουν την εμφάνιση τους τότε .

Για αρκετό διάστημα το Aloha Classic αποτελούσε έναν αγώνα Grand Slam περιλαμβάνοντας αγώνες και από τις τρείς κατηγορίες του PBA/PWA. Με τον καιρό όμως περιορίστηκε μόνο στην κατηγορία του Wave-Κύματος. H διαδρομή του συγκεκριμένου αγώνα ξεκίνησε το 1984 με μικρά διαλείμματα ενός ή δύο χρόνων έως ότου σχεδόν καθιερωθεί  ετήσια  στο ημερολόγιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος (PWA) από το 1998 εως το 2016 με ενα κενό μεταξύ του 2006 και  2011.

Ένα απο τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν ποτέ από αυτόν τον αγώνα είναι ο Robby Naish  ο οποίος θεωρείται ο πιο επιτυχημένος,  με οκτώ νίκες στην κατοχή του ακολουθούμενος από ονόματα όπως Jason Polakow και Mark Angulo.

AC16_wv_Antoine_Martin.jpg

Παρακάτω σας παραθέτουμε  το βίντεο που δημιουργήθηκε από το PWA με τις καλύτερες στιγμές από την  περσινή διοργάνωση του Aloha Classic 2016.

Ας το απολαύσουμε και ας ελπίσουμε πως θα παρακολουθήσουμε ένα νέο του χρόνου!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτάθλημα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στο ακόλουθο λινκ:  www.pwaworldtour.com
*Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί προέρχονται  από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης PWA.

 

 

 

 

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL