ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2021!

Έπειτα από μια δύσκολη χρονιά ήταν αναμενόμενο να πραγματοποιηθούν μεγάλες αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος της ιστιοσανίδας. Η χρονιά που διανύουμε είναι ίσως αυτή με τους περισσότερους αθλητές οι οποίοι έπειτα από μακροχρόνιες συνεργασίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επόμενο βήμα.

Παρακάτω συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες επιβεβαιωμένες μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτήν την στιγμή.

Ο αθλητής Amado Vrieswijk ήταν από τους πρώτους που ανακοίνωσαν πως από το 2021 δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με την ομάδα που ήταν μέχρι στιγμής. Ο αθλητής ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής θα αποτελεί μέλος της ομάδας της εταιρείας Future Fly Boards αφήνοντας την εταιρεία JP Australia.

Ο αθλητής Diony Guadagnino από το El Yaque από εδώ και στο εξής θα τρέχει με τα πανιά της εταιρείας XO Sails για τα επόμενα 2 χρόνια, έπειτα από 5 χρόνια συνεργασίας με την Loftsails.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που ίσως έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια είναι η απόφαση του αθλητή Gollito Estredo, 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, να προχωρήσει αφήνοντας τις εταιρείες Duotone και Fanatic με τις οποίες συνεργαζόταν από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα. Όπως ήταν φυσικό ο μεγαλύτερος ως τώρα αθλητής της κατηγορίας freestyle δεν ήταν δυνατόν να μην βρεί άμεσα νέους συνεργάτες. Θα συνεργάζεται πλέον με την εταιρεία RRD.

Μια ακόμα σημαντική μεταγραφή είναι αυτή του αθλητή Yentel Caers οποίος δεν θα είναι πλέον αθλητής των εταιρειών I-99/Point-7, δίχως όμως να έχει επίσημα ανακοινώσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Ο αθλητής Nico Prien ανακοίνωσε πως δεν θα αποτελεί από το νέο έτος που διανύουμε αθλητή της ομάδας της JP Australia, αλλά πλέον θα ανήκει σε αυτήν της εταιρείας Starboard.

Ο αθλητής Antoine Martin έπειτα από 13 χρόνια συνεργασίας με την NeilPryde & JP Australia δεν θα ανήκει πλέον στις ομάδες τους χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Γερμανός αθλητής Sebastian Kördel  έπειτα από 8 χρόνια συνεργασίας με την GA-Sails, θα αγωνίζεται πλέον για την ομάδα της εταιρείας Severne Sails.

Ένα τελευταίο νέο είναι αυτό του αθλητή Mateus Isaac ο οποίος έπειτα από 10 χρόνια συνεργασίας με τις εταιρείες Neilpryde και JP Australia θα κινηθεί προς αναζήτηση άλλων εταιρειών δίχως ακόμα να έχει επίσημα ανακοινώσει ποιες θα είναι αυτές.

*Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο άρθρο προέρχονται  από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης PWA.