ΚΡΕΜΑΣΤΙΚΑ – ΑΡΘΡΟ #4

Μπροστά, πίσω, μακριά, κοντά, τελικά τι θα γίνει με τα κρεμαστικά;

Τα κρεμαστικά (Harness Lines) στο άθλημα της ιστιοσανίδας μπορεί να μην είναι η πιο καινοτόμα εφεύρεση, όμως το έργο τους είναι σημαντικό. Τα κρεμαστικά δίνουν την δυνατότητα στον κάθε αναβάτη, με την βοήθεια του γάντζου, να εκμεταλλεύεται το βάρος του και όχι μόνο τα χέρια του, ώστε να κρατήσει το πανί.

κρεμαστικά στο άθλημα της ιστιοσανίδας
W.N.GR – ΚΡΕΜΑΣΤΙΚΑ – ΑΡΘΡΟ #4

Ποια είναι όμως η θέση των κρεμαστικών;

Αυτή είναι μια ερώτηση που πολλοί νεοεισερχόμενοι στο άθλημα θέτουν. Η απάντηση όμως δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη. Δεδομένου ότι ο σωματότυπος του κάθε ανθρώπου διαφέρει, αυτό συνεπάγεται ότι και το στήσιμο του εξοπλισμού είναι διαφορετικό για τον καθένα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια γενική θεωρία που μπορεί να σας βοηθήσει.

Αρχικά πρέπει να αναφερθεί πως τα κρεμαστικά θεωρείται πως έχουν τοποθετηθεί στην σωστή θέση όταν ο αναβάτης έχει την δυνατότητα για περιορισμένο χρονικό διάστημα να αφήσει τα χέρια του από την μάτσα χωρίς να επηρεαστεί το πανί. Ένας καλός τρόπος για να βρεθεί το σημείο αυτό στο νερό είναι να πραγματοποιείται έλεγχος για το πιο χέρι δέχεται μεγαλύτερη πίεση από το πανί. Όταν εντοπιστεί θα πρέπει τα κρεμαστικά στο σύνολο τους να μεταφερθούν ένα εκατοστό προς αυτό το χέρι. Η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί έως του η δύναμη που ασκείται από το πανί να είναι ίση και στα δυο χεριά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόσταση μεταξύ των σημείων επαφής των κρεμαστικών στην μάτσα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμένει σταθερή με αυτήν να ορίζεται από τον αναβάτη. Συνηθίζεται στις μέρες μας η απόσταση να μην υπερβαίνει την μια παλάμη σε αντίθεση με παλαιότερα.

Τι μήκος όμως;

Η γενική θεωρία της ιστιοσανίδας είναι ότι για να επιτευχθεί μεγάλη ταχύτητα, εκμεταλλευόμενοι όλη την δύναμη του αέρα, θα πρέπει το πανί να είναι σε όρθια θέση (ως προς το διάμηκες του σκάφους) ώστε η προβαλλόμενη επιφάνεια στον αέρα να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω ανάλογα με τις συνθήκες θα πρέπει να προσαρμόζονται τα κρεμαστικά, έτσι ώστε όταν τοποθετείται βάρος προς τα έξω, το πανί να παραμένει σε όρθια στάση και να μην ακολουθάει σε μεγάλο βαθμό την κλίση του αναβάτη. Υπάρχουν φυσικά ορισμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάγκη το πανί να λάβει μεγάλη κλίση με αυτές όμως να αποτελούν υποπεριπτώσεις.

Ρυθμιζόμενα ή όχι;

Είναι μια ερώτηση που η απάντηση εξαρτάται από τον καθένα. Σε γενικές γραμμές η τάση που έχει επικρατήσει είναι ότι όσοι ασχολούνται με κατηγορίες όπως Wave και Freestyle χρησιμοποιούν μη ρυθμιζόμενα κρεμαστικά ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων, (εξαιρώντας αρκετούς από τους νεοεισερχόμενους), χρησιμοποιούν ρυθμιζόμενα κρεμαστικά.

Παρ’ολ’αυτά η χρήση ρυθμιζόμενων κρεμαστικών μπορεί να δώσει μεγαλύτερο εύρος χρήσης του εξοπλισμού στον αναβάτη.


Δείτε επίσης: 4 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΟΜΠΟΙ – ΑΡΘΡΟ #2

Εγγραφείτε στην υπηρεσία Newsletter της ιστοσελίδας Windsurfing News Greece για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα!

elEL